Stațiunea balneoclimaterică Băile Homorod este așezată pe valea pârâului Homorodul- Mare și a pârâului Băilor, între Odorheiu-Secuiesc și Miercurea-Ciuc. Apa izvoarelor cu apă curativă a fost cunoscută și folosită încă din timpul ocupației romane. Dezvoltarea localități și-a luat avânt în secolul 19. Prosperitatea stațiunii este atribuită lui Ármin Nagysolymosi Koncz, farmacist din Odorheiu Secuiesc, care a luat în arendă Băile Homorod. A modernizat și dezvoltat stațiunea, laolaltă cu baia Lobogó de la Minele Sfânta Cruce (Szentkeresztbánya), din Vlăhița. A înființat și a asigurat funcționarea unui restaurant, a unui pavilion pentru muzica de fanfară, salon de coafură și frizerie și a unui serviciu de șarete.
În timpul comunismului, vilele particulare au fost preluate de stat. În 1968., stațiunea a fost anectată orașului Vlăhița, vilele sale și unitățile de cazare au fost reorganizate în tabără națională de pionieri și elevi. După 1990., stațiunea balneară a intrat într-o perioadă de stagnare economică, iar proprietarii de dinaintea naționalizării (1948.) au început să-și revendice terenurile și clădirile. Începând cu anul 2000., turismul în Băile Homorod începe din nou să se dezvolte.
Denumirea celor 12 izvoare de apă minerală aflate în stațiune a fost uitată sau schimbată dealungul anilor. Apa ușor carbogazoasă, sănătoasă și foarte gustoasă a celor mai cunoscute izvoare, Lobogo, Maria și Klotild, este însă foarte apreciată și consumată de foarte multă lume și în zilele noastre. Sunt recomandate pentru afecțiuni cronice ale ficatului și căilor biliare, ca și pentru afecțiuni precum gastrite cronice cu hipoaciditate a intestinului subțire și gros. Aceste izvoare sunt conectate printr-o alee numită Drumul Apei Minerale, prevăzută cu o piscină construită din lemn, folosită pentru scăldatul în aer liber.